Здравословно готвене

9 стратегии за подобряване на паметта

2008-11-05 04:00
Нормалините промени в мозъка свързани с възрастта могат да забавят някои от когнитивните процеси, което прави малко по-трудно възприемането и научаването на нови неща. Добрата новина е, че благодарение на десетилетия на научни изследвания повечето от нас могат да се противопоставят на това със стратегии базирани на научна основа. Ето някои начини да се повиши способността Ви да помните, без значен...
още...

Бобът

2008-10-30 00:10
За своя толкова малък размер боба предлага някои доста големи облаги за здравето. Освен високото съдържание на протеин, фибри, калций, скорбяла и желязо, той също така намалява холестерола и риска от рак и язва. Да купим пресен боб или консервиран. Когато купите пресен боб ще имате много по-голям избор в сравнение ако вземте консервиран от магазина сл...
още...

Да приготвим риба здравословно

2008-10-24 07:00
Полезни съвети Кожата на перфектно приготвената риба трябва да се бели лесно и да има матов цвят. Месото на рибата е изключително деликатно и изсъхва бързо при прекомерна термична обработка. За да избегнете това, трябва да извадите рибата от фурната или тигана малко преди тя да бъде напълно готова. За да запазите естествените й сокове и вкус, не трябва да прекалявате с пърж...
още...

Здраво сърце с Японска диета

2008-10-15 00:00
Рибата – ключ към здравото сърце Според изследванията в тази област, богатата на омега-3 Японска диета е предпоставка за редуциране на риска от поява на сърдечносъдови заболявания. Показателите, например нивото на холестерол в кръвта, високото кръвно налягане и вероятността от диабет тип II при японските мъже са сходни с тези на мъжете от останалите раси. Независимо о...
още...

Мазнини

2008-10-14 07:15
Какво представляват мазнините Мазнините са необходими на организма по ред причини. Те са високо енергийни, съдържат мастни киселини и са носител на мастно разтворими витамини. Като цяло съвременното меню е богато на мазнини, тъй като те са невидима съставка в голяма част от хранителните продукти. Всички мазнини, растителни и животински масла и мастни вещества се клас...
още...
« 1 . . . 4 5 6 7 8 9 10 11 »