Здраве

Животът е движение

Ще позволим ли недостатъчните грижи за ставите, да ни спрат?
От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
След 30 десетилетие - ставният хрущял се износва безсимптомно

В тялото на човек има около 300 кости и почти толкова стави. Много хора страдат от ставни болки без да се консултират с лекар, като смятат, че ставните проблеми в шията, гръбнака, коляно, рамо и др,  са нормална част от напредването на възрастта. Около 90% от хората над 40 год. имат рентгенови белези за остеоартроза на носещите стави. Остеоартрозата на колянната и бедрената става са едни от основните причини за инвалидизиране, особено при жените в по-късна възраст.

Основната причина за остеоартрозата е износването на ставния хрущял. Тънкият слой хрущял, който покрива ставната повърхност служи като "възглавница", която поема тежестта и напрежението и улеснява движението на костите една спрямо друга. Когато хрущялът изтънее и се разруши, костите започват да се трият една в друга и това води до болка и ограничаване на движението в ставата. За да се компенсира нестабилността се формира нова костна тъкан (шипове) по краищата на ставните повърхности.

Най-новите тенденциии в лечението на ставните проблеми е към повлияване на основните причини, водещи до заболяването и причинянащи болезнената симтоматика, а не маскиране на болката с болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства. От скоро на бъргарския пазар вече може да бъде намерен и продукта на американската компания Нютон-Еверет, известна с разработването на иновативни продукти в най-подходящата фармацевтична форма за усвояване.

 СУПЕР ФЛЕКС - 3 е единствената тройна комбинация в ефервесцентна форма, съдържаща трите най-ефективните съставки, които доказано подобряват комфорта, подвижността и гъвкавостта на ставите. СУПЕР ФЛЕКС - 3 спомага за увеличаване дебелината на ставния хрущял, особено върху товаро носещите ставни повърхности (като колянна и бедрена става), води до подобряване  комфорта на ставите, повлиява благоприятно ставната скованост,  улеснява движенията и намалява болката при болки в колянната става, хронични болки в гърба. СУПЕР ФЛЕКС-3 подпомага  структурата и правилното функциониране на ставните тъкани и хрущял и забавя прогресирането на ставните изменения. Продуктът е много подходящ и за приложение при спортни травми, особено при скиори, тенисисти и активно спортуващи във фитнес залите.

СУПЕР ФЛЕКС -3 е особено удобен за прием- 1 прахче на ден е необходимата дневна доза – избягвате дву- или трикратния прием на ден. Много добро решение е за хора, които имат затруднения при преглъщане или не харесват приема на таблетки.

СУПЕР- ФЛЕКС -3 се разтваря бързо в студена вода или сок и има приятен естествен вкус на манадарина. Тази форма гарантира много-по добро и бързо усвояване на полезните съставки от организма и е по- щадяща към стомашната лигавица.

Голямото предимство на СУПЕР- ФЛЕКС -3 е, че повлиява благоприятно симптомите и  забавя  прогресирането  на заболяването. Съдържа безопасни и ефективни съставки, които спомагат за намаляване на болката и водят до намаляване необходимостта от прием на нестероидни противо-възпалителни средства (като ибупрофен, диклофенак) и риска от  техните нежелани странични ефекти (стомашни смущения, гастрит, язви и свързаните с тях усложнения)

За да се движим свободно и утре- нека грижата започне от днес!

Търсете го в аптеките!
За повече информация: Вита Фокус ООД, ул. Алабин 56, тел. 9816928, 0899 455555
www.vitafocus.net

Още от Здраве