Здраве

Природни техники за масаж на главоболие

От

Публикувана:
Последна редакция: 14/08/2018
98% процента от хората са имали главоболие в една или друга точка и над 70% процента от нас страдат от хронично главоболие. Интересното е че има много техники, които могат да се използват - дали като самостоятелни масажни техники, или техники използвани от масажисти терапевти.

Съществуват пет техники, които са най-често използавани при лечение и профилактика на мигренно главоболие, това са; масаж на арката, масаж на челото, издърпване на челото, "потупване" по челото и манипулиране на носа и бузите. В тази статия са обяснени всяка една от тези техники и ползите, които идват с от тях.

Масаж на синусите

Когато страдате от синусово главоболие можете да се почувствате добре като започнете да прилагате натиск върху областта с пръстите си, като използвате палците и прилагате натиска навън, към бъзите. Това трябва да бъде направено многократно, като се започне от носния проход и премествате натиска към бузите. Това стимулира синуси и може да намали болката и почувствания натиск от синусното главоболие. Това може да стимулира и да увеличи производството на синусите.
Кръгов масаж


Ако главоболието преминава в арката прилагането на директен натиск с палци не може да е от полза. Трябва да използвате използвате кръгови движения по целите  арки и трябва да продължите за около седем до десет секунди. Можете да използвате палците или три от пръстите си за прилагане на пряк натиск. Това е една от най-популярните техники за масаж на самостоятелно главоболие, и има най-добрите резултати.

Чрез манипулиране на кожата, която е под веждите можете да променяте главоболието. Използвай палеца и показалеца да дръпнете кожата, която се намира под веждите. Това подпомага притока на кръв да бъде премахнат от главата. Не издърпайте твърде силно, тъй като това може да раздразни главоболието - задръжте в продължение на четири до шест секунди за оптимални резултати.

Масаж чрез издърпване на кожата на лицето

Издърпването на челото в областта, където то се среща с носа също помага. Това намалява натиска върху главата. Както при много други техники, регулирането на приложената сила е важна за ефективното прилагане на техниката.Потупване на челото


Потупването по челото е нова техника, не чак токова известна, но ефективна. Понякога лекото и внимателно нежно потупване по челото дава забележителни резултати.

С тези природни самостоятелни масажни техники зависимостта от лекарствата за главоболие може значително да се намали. Намаляване на стрес и напрежението в тялото и гръбначния стълб, както и поддържането на правилна поза може да спомогне за предотвратяването на напрежението при главоболие.

Още от Здраве