Васкулит

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво представлява васкулитът?

2.Кои са причините за появата на васкулит?

3.Как се диагностицира васкулитът?

4.Как се лекува васкулитът?Как се диагностицира васкулитът?


Лабораторното тестване на кръв или телесни флуиди на пациент с активен васкулит, обикновено показват наличието на инфекция в тялото. В зависимост от степента на разпространение на болестта, резултатите от различните тестове могат да демонстрират аномалии във функциите на засегнатите органи.
Окончателна диагноза се поставя след направата на биопсия на засегнатата тъкан. Тази биопсия доказва начина на протичане на възпалителния процес в кръвоносния съд. Сред тъканите, използвани за направата на биопсия са кожата, синусите, белите дробове, нервите и бъбреците. В зависимост от ситуацията, алтернатива на биопсията може да бъде рентгеновият тест на кръвните тела, наречен ангиограма. Ангиограмата може да покаже характерната структура на възпалението, протичащо в засегнатите от болестта кръвоносни съдове.


Следва: Как се лекува васкулитът?

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

nedjvan

Случаен посетител | 2010-10-12 08:16:33
kolko vreme prodaljava lechenieto.dashterq mi boleduva ot kavazaki no lechenieto prodalji 6 meseca.i q lekuvaha sas antistenokardin rutaskorbin airius.tova lie pravilnoto lechenie.

Петя

Случаен посетител | 2012-07-06 16:45:11
Искам да споделя и да получа отговор разбирасе. Кожата ме сърби,излизат малки пъпчици и късам капиляри когато се почеша и слет това посинявам.!?

Веска

Случаен посетител | 2012-11-15 16:14:40
Здравейте.Моята дъщеря изкара тази година в началото шонлайн ....Започна се от една недобре оизлекувана ангина.След време отстранихме сливиците.Сега обаче доста време след това се оплаква опт болка в крачетата и ръцете.Възможно ли е това да е остатък от болеста и да е развила нещо.Незнаем към кого да се обърнем.

vela ikieva ivanova

Случаен посетител | 2013-02-02 22:30:18
as boliduvam ot 6 godini vece lak nama