Гадене и повръщане

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Обща информация за симптомите

2.Диагноза и лечениеДиагноза и лечение


Как се изолира причината за появата на гадене и повръщане?
С помощта на редица тестове и изследвания, вашият лекуващ лекар може установи конкретното заболяване, което предизвиква симптомите на гадене и повръщане. Едновременно с това лекарят ще ви препоръча метод за третиране на симптомите и за предотвратяване на възможната в следствие на обилно и продължително повръщане дехидратация.
Кръвните тестове мога да докажат евентуална липса на електролитен баланс в тялото, заради дехидратация след продължително повръщане. Може да ви бъде направено и изследване на урината. Прекалено концентрираната урина е признак за дехидратация, тъй като при обезводняване бъбреците се стараят да задържат колкото се може повече течности в тялото. Наличието на кетони в урината също е признак за дехидратация.

Как се лекуват гаденето и повръщането?
Често гаденето и повръщането се елиминират с помощта на симптоматично лечение, което се провежда с цел установяване на възможното заболяване, което ги причинява.
Обикновено гаденето и повръщането се влошават, когато пациентът е обезводнен. Това води до порочен кръг. При силно гадене пациентът, страдащ от този симптом, е неспособен да приема течности. Това задълбочава дехидратацията, а тя от своя страна подсилва гаденето. В такъв случай на пациента трябва да бъде направено интравенозно вливане на течности.
Съществуват различни видове лекарства за потискане на гаденето. Прилагането им зависи от способността на пациента да ги приеме. Медикаментите са под формата на:
- хапчета
- течности
- разтворими под езика таблетки
- интравенозна инжекция
- интрамускулна инжекция
- анални свещички


Обратно: Обща информация за симптомите

1  |   2

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

tanq

Случаен посетител | 2010-01-09 08:50:35
сутрин като се събудя почти винаги ми се гади .това продължава вече 2 години.нищо не ме боли но имам завишен апетит .какво ли може да е това нещо?

tan4e

Случаен посетител | 2011-02-02 14:28:41
ada6ke ne znam spored men spri svirkite

Вито

Случаен посетител | 2011-03-18 10:22:43
Аз имам алергия към антидепресанти

ДСК

Случаен посетител | 2016-03-27 22:30:22
ГЛАВОБОЛИЕ С НИСКО КРЪВНО 90/70 И ПОВРЪЩАНЕ ТОВА КАКВО ЩЕ ОЗНАЧАВА .И В БЪРЗА ПОМОЩ ДА ТИ КАЖАТ НИЩО ТИ НЯМА САМО ЕДНА ГЛАВА ТЕ БОЛИ .