Фитнес

Мускули без фитнес зала

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Желали ли сте някога да имате мускули като на вашия любим супергерой или професионален атлет? Добре. големите мускули не са достижими за децата. Супергероите разбира се не са истински, но професионалните атлети са големи пораснали хора, чиито тела са различни от тези на децата.

Повечето момчета мечтаят да имат по-големи мускули, но тялото им не може да изгради такива докато не порастнат. От друга страна всички момичета и момчета могат да изградят здрави мускули по здравословен и естествен път. Нека да разберем как.

Звучи твърде просто, но е истина. Игрите, бягането, скачането и карането на колело могат да направят мускулите ви по-здрави. Всички физически активни дейности които обичате, от танцуване до игра на футбол, могат да ви направят по-силни. Защо? Защото при тези дейности използвате мускулите си.

Добро хранене

Какво трябва да ядете ако искате здрави мускули? Може да мислите че ви е нужна много храна с високо съдържание на протеин /като месо и яйца/ или храна която съдържа желязо, но има една магическа храна която помага за правенето на мускули.  Мускулите и цялото ви тяло ще укрепнат ако ядете пикантна храна.

Някои деца искат да повишат теглото си за да изглеждат по-големи и силни, но покачването на теглото преди пубертета  няма да доведе до желаните мускули а само ще създаде до опасност за тях и сухожилията.

Под напътствията на треньор децата може леко да повишат теглото си через вдигане на малки тежести или използване на тренажьори. Този вид упражнения укрепват тонус и стагат мускулите, но не ги карат да растат.

Лицевите опори, кляканията и набирането на лост също спомагат за здравите мускули, също скачането и катеренето. Схванахте ли? Повече игра означава по-здрави мускули.

Още от Фитнес