Фитнес

Спанака има стероиден ефект

От

Публикувана:
Последна редакция: 16/09/2019
Спомняте ли си за анимационния филм "Попай моряка"? Той ядеше спанак, а след това бицепса му растеше много бързо и той ставаше супергерой. Но това е само история или дали яденето на спанак наистина допринася за растежа на мускулите? Учените са доказали, че спанака наистина има стероиден ефект. Ето защо се препоръчва да се включи в дневния хранителен прием на бодибилдърите.

Защо спанака е полезен за здравето

По принцип спанакът е изключително полезен за здравето защото:
- Спанака е богат на витамини.
- Помага срещу болестите на очите.
- Има детосиниращ ефект.
- Лекува заболявания на венците.
- Лекува анемия.
- Полезна е в борбата срещу рака.
- Консумирането на спанак допринася за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Този списък може да бъде продължен с още много други примери.

Защо бодибилдърите имат нужда от спанака в диетата си?
Според лабораторни тестове, яденето на спанак увеличава производството на мускулни протеини с 20 на сто. Това се дължи на стероидни химически фотоелементи които се съдържат в него. Консумирането ежедневно на много спанак може да стимулира мускулната сила.

Истината за стероидния ефект на спанака
Според учени от Американски университет ще трябва да изядете средно (1 кг) спанака за да постигнете растеж на мускулите подобен на Попай. Според учените, за да се получат еквивалентни количества на стероиди някой би трябвало да ядат дори повече от един килограм спанак дневно. Не забравяйте, че дори и 50 грама спанак на ден би бил много полезен здравето на всеки бодибилдър и все пак помага на мускулите да растат по-бързо.

Още от Фитнес