Фитнес

Как да изглеждаме добре в дънките си

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Всички говорим колко добре изглеждаме в дънките си. Есента е времето от годината когато не само се уверяваме дали още се намъкваме в любимите си дънки, но и дали също така изглеждаме добре в тях. Ако това не е така при вас и ви е малко трудно да се намъкнете в любимите си дънки, ето няколко съвета за тренировка която ще ви помогне да го направите. Тя набляга на стягането на коремните и седалищните мускули. Като начало използвате различните уреди във фитнес и се уверете, че те засягат седалищните части, бедрата и пръсците. С цел изгарянето на повече калории използвайте степер като при изпълнението на упражненията пренасяте тежестта върху пръстите на краката. Този вид упражнения е хубаво да се правят 3-4 пъти седмично с продължителност 30-40 мин. Вместо това може да правите и по 3-4 десет минутни сесии всеки ден. Така вие ще ускорите метаболизма си, което от своя страна води до изгаряне на по-голямо количество калории. Всяка мускулна група трябва да се тренира по два пъти седмично. Друг важен аспект от тази програма е храненето. Препоръчително е да се храните 5-6 пъти дневно балансирано и здравословно за да поддържате метаболизма си високо активен. Може да наблегнете на пълнозърнестите храни като овесените ядки, както и върху йогурт, ябълки и плодове.

Ето и пет упражнения които могат да допринесат за стягането на седалищните ви части и коремните мускули и да ви помогнат да изглеждате добре в любимите си дънки:

1/ Повдигания на седалищните части

Главна мускулна група подложена на натоварвае: седалищните мускули.

Как да изпълним упражнението:

Легнете на пода по гръб, изпънете краката си, поставете ръцете изпънати от външната страна на бедрата и повдигнете краката нагоре докато сключат с пода ъгъл от 90 градуса. Докато правите това гърба ви трябва да е плътно прилепен към пода.

2/ Изкачване с отблъскване

Главна мускулна група подложена на натоварване: седалищните мускули, прасците.

Как да изпълним упражнението:

За изпълнението на това упражнение ви е необходима пейка, столче или табуретка с височина на нивото на колената или малко по-висока. Заемете изправено положение близо до пейката и качете единия крак на нея /все едно стъпвате върху нея/. След това с леки подскоци сменяйте последователно положенията на краката. Целта е докато единия е на пейката другия да е изправен. Това имитира изкачване на стълби с леки подскоци. Докато изпълнявате упражнението може да държите ръцете на кръста си.

3/ Подскоци от клек

Главна мускулна група подложена на натоварване: седалищните мускули, пръсците, коремните мускули.

Как да изпълним упражнението:

Сложете ръце на кръста, клекнете и след това отскочете нагоре докато сте в клекнало положение. След отскока се изправете. Повтаряйте тези действия в такава последователност.

4/ Повдигане на краката от изправено положение до стена


Главна мускулна група подложена на натоварване: пръсците, коремните мускули.

Как да изпълним упражнението:

Изправете се до стената и допрете гърба си до нея. Поставете ръце на кръста и протегнете крака си напред като се опитате да го издигнете максимално високо и редувайте краката.

5/ Колело

Главна мускулна група подложена на натоварване: всички главни мускули в тялото

Как да изпълним упражнението:
 
Легнете на пода, изпънете краката и поставете ръце зад главата си и дайте лактите напред. Чрез свивания се опитайте да докоснете лявото си коляно с десния си лакът, като леко свиете крака в коляното. След това направете същото с левия лакът и дясното коляно. Редувайте ляво коляно с десен лакът и дясно коляно с ляв лакът.

Още от Фитнес