Себорея

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво представлява себореята?

2.Какво влошава симптомите на себореята?

3.Кои са средствата на свободна продажба, които могат да облекчат симптомите на себореята?

4.Предписани от специалист медицински средства срещу себорея?

5.Себорея на миглитеКакво представлява себореята?


Себореята не е просто суха кожа. В действителност в превод думата “seborrhea” означава “прекалено много мазнина”. Себореята е още известна и с името себореен дерматит или обикновен пърхот.

Себореята се проявява под различни форми, например пърхот, плътни люспици по скалпа, зачервяване на лицето или подмишниците, отворени зачервени петна под гърдите и др.

Въпреки че привидно усещането във връзка с някои от тези състояния е по-скоро за “сухота”, навлажняването на засегнатата кожа само влошава техните симптоми. В други случаи на пръв поглед кожата изглежда мазна, дори едновременно мазна и суха.

Себореята е кожно заболяване, дължащо се както на прекалено малко мазнина, така и на прекалено много мазнина по скалпа. Тя е форма на кожно възпаление (дерматит), с неизвестен произход.

Това кожно състояние може да възникна по всяко време, от ранно детство до дълбока старост, и може да се появява и изчезва малко или повече на случаен принцип. Лечението на себореята се изразява в туширане на кожното възпаление. Това се прави както директно, чрез употребата на съдържащи кортизон кремове и лосиони, които потушават възпалението, така и чрез редуциране на гъбичките, които се натрупват върху люспестите участъци по кожата и задълбочават проблема. Важно обаче е да  се знае, че въпреки всичко себореята на е гъбична инфекция.


Следва: Какво влошава симптомите на себореята?

1  |   2  |   3  |   4  |   5

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

руми

Случаен посетител | 2011-04-23 19:25:22
тези атомни централи тия болести ни дадоха....

Десислава Стефанова

Случаен посетител | 2012-12-29 07:53:18
Моята дъщеря (на 12 години) има себорея, която се изразява с натрупаване на плътни люспи по скалпа - това което до този момент сме ползвали(скъпи шампоани на известни фирми ) мога да твърдя, че не ни помогна. За сега положението е увладяно, т.е. успяхме да изчистим тези натрупвания по скалпа, като няколко часа преди баня мажем засегнатите участъци със САЛИЦИЛОВО МАСЛО 10% . Процедурата я повторихме няколко пъти и сега скалпа й е чист.