Козметична хирургия

Гръдна капсулотомия

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2019
Когато имплантант на гърда е поставен в тялото, то се опитва да изгради стена, която създава капсула около имплантанта. Тази капсула може да се формира в рамките на една седмица след операцията и е налице във всички гърди съдържащи импланти. Капсулата може да бъде с променлива дебелина и с различни свойства при всеки пациент, и дори при лявата спрямо дясната гърда. Дебелите капсули или тези, които съдържат мускулни клетки, могат да окажат негативно влияние върху гърдите и в някои случаи да предизвикат болка. Това може да възникне ако импланта се наруши или разкъса.

Какво включва капсулотомията?

В момента хирургично отстраняване на капсулите и подмяната на имплантанта са обичайните мерки. Целта е да се позволи на организма да образува по-благоприятна капсула и да замести новия имплант с по-стария.

Методът за вмъкване и позициониране на новия имплантант ще зависи от вашите предпочитания, анатомия и препоръката на хирурга. Въпреки това, имплантанта обикновено се вмъква чрез иригация, направена в естествените гънки под гърдите. Също така е възможно да се направи иригация по или около края на ареола.

Колко време отнема процедурата?

Операцията обикновено отнема 1,5 часа при пълно използване на обща упойка и обикновено включва една нощувка в болница. При определени обстоятелства може да бъде извършена и без болничен престой.

Какво да очаквате от капсулотомията?

Вашите очаквания трябва да бъдат реалистични. Повечето пациенти са доволни от резултата и намират че имат чувство за повишаване на доверието в себе си и самочувствието, особенно когато носят дрехи които разкриват част от гърдите. Общият резултат ще бъде естествено изглежда фигура.

Възстановяване след процедурата

Какво ще се случи в периода на възстановяване?


Ще се чувствате уморени и подпухнали за няколко дни и ще имате леко подуване и натъртване, което е съвсем естествено. По-голямата част от вашия дискомфорт ще бъде овладян с лекарства В следствие на операцията ще имате превръзки на мястото на операцията, което ще трябва да се съхранява сухо за 2 седмици. След 2 седмици те ще бъдат премахнати и мястото почистено. Белезите от интервенцията ще бъдат леко розови за най-малко шест седмици и може да останат със същия размер в продължение на няколко месеца. Важно е да се има предвид, че може да отнеме до 2 години да изчезнат. Ще имате последващи посещения в месеца след операцията за проверка на вашия прогрес.

Какво е времето за възстановяване от операцията?

Това ще зависи от отделния пациент, обаче повечето са способни да се върнат на работа след няколко дни. Въпреки, че може да ходите и правите много леки дейности, от деня след операцията е препоръчително да не правите нищо натоварващо за 7 до 10 дни. Средното време за възстановяване е между 1-2 седмици.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......