Козметична хирургия

Какво включва лифтинга на шията

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2019
Врата може да покаже напраедването на възрастта много по-ясно, отколкото лицето. Поради това много пациенти се нуждаят само от лифтинг на врата, вместо на цялото лице Трета възраст не винаги определя необходимостта от лифтинг на врата, а по-скоро загубата на тегло и дори и наследствените фактори. Много от пациентите избират процедурата за лифтинг на врата заедно с лифтинг на лицето.

Какво включва лифтинга на врата?

Лифтинга на врата е хирургична намеса, предназначена за намаляване на видимо отпуснатата кожа в областта на врата и под челюстта.

Колко време отнема процедурата?

Козметичната операция обикновено отнема 2 часа при използване на обща упойка и обикновено включва една нощувка в болница.

Какво да очакваме от лифтинга на врата?

Вашите очаквания трябва да бъдат реалистични. Повечето пациенти са доволни от резултата и намират че имат чувство за повишено доверие в себе си и по-добра визия, особенно носейки дрехи които разкриват областта на шията. Общия резултат е естествено изглеждаща шия която оставя впечатление че сте отслабнали и че сте се подмладили.

Възстановяване след процедурата

Какво ще се случи в периода на възстановяване?

Ще се чувствате уморени и подпухнали за няколко дни и ще имате оток и натъртване, което е съвсем естествено. По-голямата част от вашия дискомфорт ще бъде туширан с лекарства Вследствие на операцията ще имате превръзка на мястото на операцията, която ще трябва да се съхранява суха за 2 седмици. След 2 седмици превръзките ще бъдат премахнати,а следите от операцията леко инспектирани и почистени. Ще имате розов белег за най-малко шест седмици, който може да остане със същия размер в продължение на няколко месеца. Важно е да се има предвид, че може да отнеме до 2 години да изчезне. Ще имате и последващи посещения в месеца след операцията за проверка на вашия прогрес.

Какво е времето за възстановяване от лифтинга на врата?

Това зависи от отделния пациент, обаче повечето са способни да се върнат на работа след няколко седмици. Въпреки, че може да ходи и да се правят много леки дейности в рамките на първите няколко дни, не е препоръчително да правите нищо напрегващо в продължение на 21 дни. Средното време за възстановяване е между 3-4 седмици.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......