Козметична хирургия

Избелване на зъбите

Какво трябва да знаем за избелването на зъбите
От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2019
Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се направят зъбите да изглеждат бели, ако станат обезцветени. Един от тях е избелването.

Избелване
Когато растат по-възрастните Ви зъби може да станат естествено затъмнени. Гниене , пломби и появата на зъбен камък са само едни от причините, които могат да предизвикат потъмняване на цвета. Има много други причини, поради които зъбите Ви могат да станат обезцветени.

Зъбите имат нерви и кръвоносни съдове в тях. Ако тези нерви и кръвоносните съдове са увредени, зъба може да стане затъмнен (това може да се случи, защото те се разпадат).

Много хора развиват пожълтяване и оцветяване на зъбите си само заради възрастта. Кафе, чай червено вино, както и цигарения дим пожълтяват зъбите. Някои лекарства могат да предизвикат и посивяване. Дори естествения акт на стареене влияе на цвета на зъбите.

Обезцветените зъби могат да накарат хората да се чувстват несигурни за външния си вид. Понякога до степен, до която нямат желание да се усмихнат, да отказват да се снимат, или дори да чувстват трудност да се засмеят на някоя шега.

Хората са избелвали зъбите си в продължение на повече от сто години. Резултатите обаче не са големи. С днешните технологии избелването се е превърнало в един ефективен начин за премахване на петната и оцветяването на зъбите.

Всички избелващи процедури ползват водороден пероксид или карбамиден пероксид за заличаване на петната от емайла.

Техники
Техниките на избелване варират в зависимост от всеки отделен човек в зависимост от следното:

- Пероксида се концентрира в избелващия гел
- Типа на багрилото на нашите зъби
- Интензивността на светлината активираща избелващия гел
- Продължителността на използване на гела
- В зависимот в коя област на зъба е оцветяването

Крайният резултат се различава при всеки пациент, но по време на консултацията ще бъдете уведомени лично какво да очаквате.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......