Козметична хирургия

Козметични порцеланови стоматологични фасети

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Никой не обича да вижда обезцветени, изкривени или гниещи зъби Стоматологичните фасети могат да осигурят добра, естествено красива подредба на зъбите. Чрез подобряване на изравняването, формата и цветът на вашите зъби бихте могли да трансформирате цялата си визия и самочувствие в положителна посока, както няма и да се страхувате от широките големи усмивки.

Порцеланови фасети
Фасетите са много тънки, специално оформени парчета порцелан, които се прикрепят към предната част на вашите зъби за да създадат една нова усмивка. Фасетите са изключително гъвкави и могат да бъдат използвани за изравняване или изправяне на зъби. Тяхната сила и визия съперничат на естествените зъби и могат да направят дълготрайни промени в усмивката ви.

Подобрението на Вашата усмивка може да отнеме от три до четири седмици, в зависимост от работата която е необходима. Има много причини, поради които един пациент може да избере денталната медицина и фасетите.

Изкривени зъби
Въпреки че фасетите не са идеалният избор, изправянето на зъбите може да отнеме до една година или повече ако използвате скоби. За зъби, които не са силно изкривени, фасетите поставени върху тях ще дадат като резултат чиста и красива усмивка.

Оцветени зъби
Оцветените зъби могат да бъдат резултат от много неща (обикновено чай кафе, вино и пушене). Тези оцветявания не могат да бъдат отстранени чрез избелване Въпреки това видът им може да се подобри със стоматологични фасети, които покриват всички съществуващи петна върху зъбите.

Разстояния между зъбите
Разстоянията между зъбите ви могат лесно за бъдат затворени посредством фасетите. Това определено ще подобри усмивката ви.

Повредени зъби
Зъби, които са били увредени или разбити по време на инцидент могат да се покрият от фасетите. Понякога зъбите се разпадат поради лоша хигиена. Тези зъби могат лесно да бъдат облицовани с фурнир порцелан, който може да бъде пигментиран, така че да има външен вид и цвят на околните зъби, което ще се впише в естествения ви външен вид.

Фасети
Един от най-популярните видове стоматологични фасети е направен от порцелан, тъй като той е доста издържлив. Други видове фасети са направени от композитни  материали, но те нямат издържливостта на порцелановите. Въпреки това те също дават по-естествен външен вид.

Композитните фасети са с по-ниска цена от порцелановите фасети, но срока на експлоатация не е много дълъг и трябва да бъдат заменени в даден момент.

Порцелановите фасети обикновено издържат между 5 и 10 години. Композитните могат да изкарат от 12 до 18 месеца най-много.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......