Козметична хирургия

Син пийлинг (TCA)

От

Публикувана:
Последна редакция: 20/07/2019
Синия пийлинг (TCA) е предназначен за третиране на кожата с цел значително подобряване на външния вид и здравето и. Синия пийлинг е химически пийлинг процедура подходяща за мъж и жени с всички типове кожа и цвят.

Как действа процедурата?

Този тип пийлинг премахва тънки слоеве от повредената кожа на лицето и други части на тялото. Подкожните слоеве на кожата са стимулирани да образуват и подмладяват повърхностния слой и производството на дермална тъкан като по този начин карат повърността да изглежда обновена и подмладена.

Какви зони да бъдат третирани?


Козметичната процедура е подходяща за лечение на финни линии, бръчки, възрастови петна, акне и мазна кожа. Тя може да се използва за лечение на лицето или на други части на тялото като врата, гърдите, гърба, ръцете и краката.

Как се извършва лечението?

Слоя или слоевете които са подложени на пийлинга може да дават усещането на умерено чувство за парене, което продължава две до три минути за всеки слой.

Колко време ще отнемат лечението и възстановяването?

Прилагането на синия пийлинг ще отнеме около 20 минути, в зависимост от броя на слоевете, които е необходимо да се обработят за да се постигне желаната цел. Вашата кожа ще започне да се избелва в рамките на 2 до 3 дни. Тази пийлинг ще продължи през следващите няколко дни. Възстановяването ще отнеме около седем до десет дни.

Има ли някакви странични ефекти?

Както при всяка медицинска процедура не бива да има нежелани реакции. Ще има първоначално зачервяване в обработената областта и кожата ще се чувства плътна за кратък период от време. Непосредствено след процедурата кожата е пигментирана в синьо, което обикновено се отмива в разстояние от 12 до 24 часа.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......