Козметична хирургия

Увеличаване на устните

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Още от древността жените използват козметика за да подобрят външния вид на устните си. Уголемяването на устните е процедура предназначена за хората, желаещи да увеличат устните и да ги реформират. Тя позволява създаването на по-чувствени устни посредством използването на различни техники. Тази процедура може да помогне на хората с вродени дефекти на устните. Идеалните кандидати за увеличаване на устните са мъж и жени, които са в добро физическо здраве и желаят да реформират външния вид на устните си. Има някои условия които трябва да бъдат взети под внимание; проблеми с лицевия нерв и съпътстващи заболявания, херпес повтарящи се инфекции, диабет множество предишни алергии и автоимунни заболявания.

Тази процедура може да се осъществи с помощта на инжетиращи се пълнители, импланти и хирургически манипулации. Всички техники се осъществяват с помощта на местна анестезия.

Инжектиращи пълнители - този метод използва няколко материали, които се инжектират в устните ви. Най-често това са колаген и автоложна мазнина. Други, които не се използват често са препарати с хиалоронична киселина като рестилан, перлан и биопластика. Основното предимство на инжекцията с автоложни мазнини е че тя постига дългосрочни, а понякога и постоянни резултати. Мазнините се събират от областта на пъпа и се инжектират на малки дози в устните.

Импланти - може да бъдат синтетични, например политетрафлуоретилен (ПТФЕ) и биоматериали, например дерма, фасция и алодерм. Имплантите са с различни размери и се имплантират под кожата на устните. Правят се два малки разреза в двата ъгъла на устата, а после имплантанта се доставя с използването на специални пасавани.

Хирургически процедури - възможни са различни манипулации за да се създаде нов облик на устните ви. Може да се използва парче от вътрешността на устата, включващо само кожата и лигавицата.

Всяка процедура има усложнения; алергични реакции на колагена, хематом на донорната тъкан, цепване на кожата, инфекция, асиметрия на устните, нарушена функция на устните и усещане за промяна.

След процедурата устните ви ще бъдат покрити с торбички с лед за първите 24 часа. Ще трябва да избягвате прекомерното говорене, усмивките и смяха за около една седмица. За намаляване на болката може да приемате и аналгитици. Подуването е много често явление и обикновено продължава 7 до 10 дни. По време на следоперативния период се препоръчва да се използват пакетчета с лед за успокояване, избягване на слънчевата светлина и твърдите храни. Можете също така да чувствате малка скованост около устните, това обикновено отминава след 4 до 6 седмици.
       

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......