Козметична хирургия

Челюстна плaстична хирургия

Как можем да постигнем хармоничен вид на лицето си
От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2019
Челюстната плaстична хирургия използва импланти за да се подчертае лицето ви. Те създават хармоничен външен вид на лицето и ви позволяват да се чувствате по-добре за себе си. Има много видове импланти направени от различни материали. Те могат да подчертаят линията на челюстта, да създадат по-добро съотношение между брадичката и бузите.

Преди операцията е важно да се изяснят с хирург вашите очаквания. Използването на снимки на хора, които са претърпели този тип пластична операция могат да бъдат полезни. Преди операцията лекарят трябва да се информира за пушене и стоматологични проблеми. Важно е и да имате някой на разположение в дома ви, който да ви помага през възстановителния период и да си изясните особеностите относно храненето през периода на възстановяване.

Хирурзите използват импланти за да постигнат по-добър баланс и създадат по-младежка визия. Имплантантът отнема 1-2 часа за да бъде поставен. Той се вмъква в близост до устните. Хирурга прави специален джоб, в който се поставя импланта. За зашиването обикновенно се използват саморазтворими конци, така че да не трябва да бъдат премахнати. Процедурата може да бъде направена чрез местна анестезия с успокояващи лекарства а понякога и с обща анестезия.

Всяка операция има своите рискове.
Имплантантът може да се премести от първоначалното си място. След това трябва да преминете допълнителна процедура която да го намести. Инфекция е рядко явление и може да бъде третирана с антибиотици а в някои случаи на инфектиране имплантанта може да бъде отстранен и заменен с друг. Някои от имплантите са изработени от силикон.

Веднага след операцията има значителен оток, който достига своя връх след 24 до 48 часа. Макар че по-голямата част от подуването изчезва след няколко седмици, в някои случаи може да се задържи до месец, правейки лицето да изглежда различно от своя окончателен вид. По време на възстановяването се приемат предимно течности или меки храни. Трябва да се въздържате и от физическа активност Възможността да говорите, да се усмихвате или мърдате устните си е нарушена за период от няколко дни до няколко седмици. Хирурга ще ви напътства по отношение на хигиената на зъбите.

Препоръчително е да не участвате в дейности, които могат да навредят на лицето ви. Във всеки случай е по-добре да се консултирате с лекар ако имате някакви тревоги.

Окончателните резултати може да отнемат седмици и дори месец за да бъдат забелязани, но най-важното е да бъдете търпеливи.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......