Козметична хирургия

Повдигане на бедрата

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/08/2019
Тигопластиката е процедура известна още като повдигане на бедрата или очертаване на контурите на бедрата. Тя е предназначена за лифтинг и реформиране на кожата, която е с тръпчинки и лоша повърхност. Много от кандидатите за тигопластика прибягват към процедурата в резултат на загуба на тегло, или просто поради появата на физическите ефекти от стареенето. Процедурата премахва мазнините и кожата от вътрешната и външната страна на бедрата с цел да се създаде стегнат, привлекателен и по-тонизиран външен вид на бедрата.

Има няколко различни начина за извършване на тигопластична хирургия, в зависимост от сферите на загриженост.

Вътрешно (или междинно) повдигане на бедрата - вътрешната страна на бедрата са много трудни за оформяне чрез упражняване. Процедурата по лифтинг включва иригация по протежение на бедрото от вътрешната страна и отстраняване на отпуснатата кожа и ако е необходимо и излишна мазнина.

Външно (или латерално) повдигане на бедрата
- Тази процедура стяга кожата от предната и външна страна на бедрото.

Вътрешно (междинно) повдигане на бедрата с липосукция - Тази процедура стяга кожата в горната част на бедрото от вътрешната страна; идеята е да се постигне ефект още по-надолу от вътрешната страна на бедрото, отколкото само леко повдигане.

Тигопластиката е основна хирургична козметична процедура. Всички тигопластични процедури се извършват под обща упойка. Когато процедурата е съчетана с липосукция, целият процес може да отнеме от два до четири часа, но продължителността наистина зависи от отделния пациент, както и индивидуалните обстоятелства. Иригацията е много незабележима и се намира в областта на слабините под бикини линията. Тя е широка и тъмна, но става видимо по-добре с течение на времето.

Носенето на дренажна тръбичка трае два дни. Те са меки и удобни и се отстраняват след това без болка. Можете да си вземете душ на втория или третия ден след операцията след като се премахне тръбичката. Трябва да сте облечен в широки и леки дрехи в продължение на няколко дни. Конците се отстраняват до десет дни.

Тигопластичната процедура може да бъде комбинирана с други хирургични процедури. Като повдигане на задни части, липосукция, коремна пластика, или повдигане на гърдите.

След окончателното възстановяване от процедурата пациентът може да се прибере у дома и след няколко часа, но е по-удобно и препоръчително да се остане за няколко дни в болницата. Не трябва да ходите най-малко 3 седмици на работа. Ще се чувствате уморени и неразположени за 3 до 7 дни след операцията. Превръзката се носи непрекъснато за 2 до 3 седмици, и след това през нощта в продължение на още 2 до 3 седмици.

Дейности, които да повишат сърдечната честота над 100 удара на минута не са препоръчителни за период от около 3 седмици.

Всички хирургични процедури носят риск от инфекция, кървене, както и реакцията на анестезия. Рисковете от тигопластиката могат да включват оставяне на трайни белези, увреждане на нерви и тъкани.

Резултата от тигопластичната процедура е красиви, стегнати и гладки контури на бедрата. Друго предимство е че се чувствате по-уверени и комфортно в облеклото си, и по-специално спортни облекла и дънки. Ако постигнете малка или загуба на тегло, а после се подложите на втора процедура това може да помогне. Не очаквайте поразителен резултат още първата седмица. Ефекта ще се покаже по-добре през следващите три до шест месеца след операцията.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......