Козметична хирургия

Последни тенденции в козметиката

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Жената на 21 век е взискателна и отговорна към всичко. Днес жената е силна, активна, красива и тя възнамерява да продължава по този начин.

Тя е загрижена за нейния свят. Чрез контрола на храните тя помага на семейството си да изгради здравословни хранителни навици. Тя се упражнява редовно, така че да може да запази натоварен собствения си график. Също така се грижи и за кожата си.

Модерната жена се опитва да обхване природната си красота, дори и луничките, които смята че са нищо особенно, но красиви по своему. Тя се дистанцира от старите навици и разбирания и се опитва да слага по-малко козметика от преди. Разбира се няма да се откаже от нея въобще! Тя все още иска да изглежда лъчиста и естествена, но просто иска да го направи по здравословен начин.

Основни тенденции в козметиката

Потребителите на козметика все повече обръщат внимание на съставките на продуктите. Те избират гримове, като се дистанцират от тези, които съдържат много консерванти и химикали, търсейки нещо по-естествено като минерални гримове.

Повечето козметични производители се задържат на пазара, като не желаят да губят пазарния си дял. Някои обаче се надяваат, че слагайки етикет "минерални" продукти на марката, потребителите им няма да забележат, че като цяло формулата на съставките не се е променила.

Жените които купуват козметика са сред най-лоялните потребители от всички. В интервю, извадка от над 30 жени на възраст между 15 и 60 с различни типове кожа и използване на грим, изумително три от всяка десета заявява, че използва само една марка и ще я смени ако някоя нова предлага нещо в повече, която нейната  марка не предлага. Ако не, тя ще продължи да използва старата си.

Ако друга марка предлага по-здравословни продукти, приблизително 8 от всеки 10 категорично заявяват, че ще обмислят промяна на използваната от тях марка. Докато цената със сигурност продължава да бъде основен фактор при определяне на марката, която да се избере, 9 от всеки 10 жени изразяват готовност да платят малко повече за здравословни козметични продукти.

Казано с прости думи, това отправя съобщение адресирано към козметичната индустрия от необходимостта да развиват своите козметични продукти. Това е добра новина за тези, които вече са започнали внасянето на такива промени. Само времето ще покаже кои са компаниите, в които се използват повече природни продукти.

Козметични тенденции за 2008 г.
Тенденциите в козметиката за 2008 г. продължават да се придържат към по-естествен външен вид. Това е добре за жените, които вече са направили скок с минералните гримове или тези, които са се абстрахирали от използването на тежки тонове, вместо да използват деликатен полупрозрачен грим, който съдържа пигменти на цвета, които оставят усещането за естествена кожа.

Зачервяването на бузите за следващата година ще бъде още по-деликатно отколкото преди. Някои жени избират повече от неутралните тонове да подчертаят страните си.

Докато зачервяването на бузите може да остане деликатно, фокуса пада върху очите и устните; никога и двете едновременно. Днешната интелигентна жена избира акцент върху положителното, това което е подходящо за нея.

Очните линии ще останат популярни, но някои ще изберат матирани метални или цветни в основата закрепени линии и повечето ще бъдат прах или течност. Неутрални сенки в нюанси на сиво-кафяво, бронз и кафяво ще останат популярни, но по-младите жени, или които са просто по-естествено дръзки, вероятно ще опитат наслагване на ярки цветове, заедно с неутралните.

Веждите за 2008 г. ще бъдат обемни и матирани с полиран външен вид. Една от най-горещите тенденции днес са миглите. Всяка жена иска възможно най-дълги мигли. Въпреки това, категорично сбитите мигли не са желани. С всички тези чудесни възможности на спиралите на пазара днес това просто не е оправдание за тях.

Тези които предпочитат да акцентират върху техните устни ще има много цветове за избор. Червеното се завръща, но нюансите на розово и сиво кафяво остават популярни. Отново по-младите или по-дръзките жени дори може да опитат розовото или светлия портокал. Независимо от това днешната жена покрива устните си  изцяло с най-различни гланцове.

Изглежда спрейовете за изкуствен тен също стават отживелица. Жените избират по-деликатен естествен слънчев загар.

Модерната жена също отделя време и за грижа за кожата, като използва овлажняващ кожата кремове които са направени специално за нейния вид кожа С всеки един от новите анти-стареещи и против бръчки кремове на пазара тя може да изглежда добре и с около десет години по-малко от нейната възраст.

Днешната жена е интелигентна, сложна и дръзка и тя търси същите тези качества в нейната козметична линия. Онези, които отговарят на нейните изисквания ще продължат да се котират добре. Тези, които обаче не я удовлетворяват може просто да останат настрана.

Още от Козметична хирургия

 • 2010-04-21 07:00

  Процедурата е предназначена за пациенти, които в кратък срок са изгубили значително количество от телесното си тегло,......
 • 2010-04-20 08:00

  Цветът на зъбите варира при всеки човек - като цвета на косата и кожата. Съществуват редица начини които могат да се......
 • 2009-11-25 07:00

  Ботуличния токсин (BOTOX) излиза наяве като нов метод за третиране на лицевите бръчки. BOTOX работи като отслабва......
 • 2009-11-04 13:00

  Козметични хирурзи трябва да имат умения в хирургичните процедури, необходими познания придобити в институт, отлична......
 • 2009-10-18 08:00

  Козметичната хирургия на брадичката се нарича ментопластика. Брадичката е много важна част от лицето, както и лицевия......