Витамин K

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин K

2.Облагите на витамин К

3.Хранителни източници на витамин К

4.Симптоми на дефицит на витамин К



Хранителни източници на витамин К


Витамин К е доста широко разпространен в храните. Той е в по-голямо изобилие в карфиола, зелето, спанака, люцерната, киселото мляко, соевите зърна, а в по-малка степен в пшеницата и овеса. Животинските продукти съдържат малко витамин К. кравето мляко е по-добър източник от майчиното мляко. Витамин К е също така произвеждан от здравословни бактерии в червата.

Богати на витамин К хранителни източници- стойности на 100 грама в mcg

Карфиол 3600
Брюкселско зеле 800
Броколи 800
Маруля 700
Чушки 600
Свински черен дроб 600
Домати 400
Зеле 400
Шушулков боб 290
Постно месо 100


Следва: Симптоми на дефицит на витамин К

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: