Витамин K

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин K

2.Облагите на витамин К

3.Хранителни източници на витамин К

4.Симптоми на дефицит на витамин КОблагите на витамин К


Витамин К е от съществено значение за предотвратяването на вътрешно кървене и кръвоизливи. Той спомага в посока на намаляване на прекомерния менструален поток при жените. Този витамин е важен за нормалното функциониране на черния дроб. Той е също участват в дейности на тъканите произвеждащи енергия, в частност тези на нервната система.

Витамин К помага на организма да абсорбира полезния минерал калций. Скорошни проучвания показват, че витамин К може да помогне за предотвратяване или лечение на остеопороза и на загубата на костна плътност. Ако имате фамилна анамнеза за остеопороза, важно е да бъдете сигурни, че запазвате здрави нива на витамин К.

Скорошни проучвания показват, че витамин К също има превантиви и ползи за лечението на рак. Няколко проучвания с хора са показали, че витамин К може да има противоракови ефекти.

Витамин К също така да предотвратява уплътняването на артериите, което помага в превенцията на болест на сърцето и сърдечна недостатъчност.

Витамин К е налице в много зелени листни зеленчуци. Много хора не ядат препоръчителното количество на тези храни за да получават необходимата доза витамин К. По тази причина повечето хора трябва да приемат допълнително витамин К, особено ако Вие или семейството ви имате история на остеопороза или сърдечно заболяване.


Следва: Хранителни източници на витамин К

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: