Витамин F

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин F

2.Симптоми на дефицит на витамин F

3.Хранителни източници на витамин FВитамин F


Витамин F, основните мастни киселини са съставени от две мастни киселини - линоленова киселина (LA) и алфа-линоленова киселина (LNA) - с линоленовата киселина са най-пълните мастни киселини. Съществуват две основни категории мастни киселини - омега-3 и омега-6, които включват линоленова киселина и гама-линоленова киселина. Тялото не е в състояние на произвежда основните мастни киселини, докато мастните арахидониови киселини могат да бъдат синтезирани в тялото от линоленова киселина.

Мастните киселини са необходими за нормалния растеж и поведение и допринасят за здрави клетъчни мембрани, добре балансирано хормонално ниво и правилна работа на имунната система.

Те са от съществено значение за синтеза на липидна тъкан, играят важна роля в регулирането на нивата на холестерола и са предшественици на простагландините, съединения които произвеждат хормони за различните метаболитни реакции в тъканите.

За кожата, той носи гъвкавост и енергичен външен вид и косата става по-лъскава и здрава, когато има добро снабдяване с него. Той също така е важен за желанието за секс и за надбъбречните хормони. Мастните киселини също стимулират растежа на полезните чревни бактерии. Отока също се отнася към реакцията на мастните киселини и ниския им синтез.

Артрита се възползва от тези мастни киселини и те също така помагат при предаването на нервните импулси и недостигът им може да доведе до увреждания и проблем с припомняянето на информация.


Следва: Симптоми на дефицит на витамин F

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: