Витамин E

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин E

2.Облагите на витамин Е

3.Хранителни източници на витамин Е

4.Симптоми на дефицит на витамин Е



Хранителни източници на витамин Е


Най-богатите източници на витамин Е са студено пресовани растителни масла, пшенични микроби, слънчогледови семена, сафлор, и соеви масла. Яйца, масло, сурови или покълнали семена и зърна - пшеница, най-вече цяло - са умерено добри източници. Меса, плодове, зеленчуци и зелен листата съдържат малки количества от този витамин.

Богати хранителни източници на витамин Е - стойности в мг на 100 грама

Масло от зародиш на пшеница 190
Соева мазнина 87
Олио 27
Бадеми 24,6
Орехи 19,6
Ядки кашу (сухо печени) 11
Скариди 6,6
Кафяв ориз 2


Следва: Симптоми на дефицит на витамин Е

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: