Витамин E

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин E

2.Облагите на витамин Е

3.Хранителни източници на витамин Е

4.Симптоми на дефицит на витамин ЕОблагите на витамин Е


Основните функции на витамин Е са да защити функционирането на клетките и вътреклетъчните процеси. Витамин Е насища с кислород тъканите и намалява нуждата от приемане на кислород. Това е от съществено значение за нормалните репродуктивни функции, плодородието и физическата здравина. Той предотвратява ненаситените мастни киселини, половите хормони и мастно-разтворимите витамини да бъдат унищожени в организма от кислорода.

Витамин Е разширява капилярите и дава възможност на кръвта да тече свободно в бедната на кръв мускулна тъкан, подсилвайки по този начин както тъканите, така и нервите им. Той разтваря кръвните съсиреци и предотвратява образуването им. Това обаче не пречи на нормалното съсирване на кръвта. Той предотвратява образуването на прекомерно одраскани тъкани, а в някои случаи дори стопява нежеланата одраскана тъкан. Той също така спомага уринната секреция. Витамин Е е от съществено значение за предотвратяването на сърдечни заболявания, астма, артрит, и много други състояния.

Когато се прилагат локално, витамин Е е изпозван за подобряване на влажността на кожата, мекотата и гладкостта и и осигурява фотопротекцията и.


Следва: Хранителни източници на витамин Е

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: