Витамин E

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин E

2.Облагите на витамин Е

3.Хранителни източници на витамин Е

4.Симптоми на дефицит на витамин Е



Витамин E


Терминът витамин Е описва семейството на осем антиоксиданти: четири текоферола (алфа-, бета-, гама, делта-и) и четири токотриенола (алфа-, бета-, гама, делта-и). Всички те имат същите физиологични свойства. Те не са лесно унищожими от топлина дори при стайна температура над 100 градуса или 212 по Фаренхайт. Веществата, които увреждат или разрушават витамин Е в организма са железни съединения, синтетичен естроген, хлор или хлорирана вода. Алфа-токоферола е единствената форма на витамин Е, която е активно поддържана в човешкото тяло, затова тя е форма на витамин Е намираща се в големи количества в кръвта и тъканите. Тъй като алфа-токоферола е форма на витамин Д, който има най-голямата хранителна значимост, той ще бъде основната тема на следващата дискусия. Също така е единствената форма, която отговаря на най-новите Препоръчителни Диетни Количества (ПДЧ) за витамин Д.

Следва: Облагите на витамин Е

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: