Витамин B6

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин B6

2.Облагите на витамин В6

3.Хранителни източници на витамин B6

4.Дневен прием

5.Симптоми на дефицит на витамин В6



Хранителни източници на витамин B6


Основни хранителни източници:

1. Мая
2. Слънчоглед
3. Пшенични микроби
4. Соя
5. Орехи

Това са най-богатите източници на витамин B6 (пиридоксин) сред растителните храни. Леща, шушулков боб и други зеленчуци осигуряват задоволителни количества. Суровите храни съдържат повече на този витамин от готвените храни.

Хранителна таблица:

Подсилени зърнени култури - 1 чаша 0.5-2.5
Банан - 1 средно голям 0,43
Сьомга, сурова, обработена - 3 унции 0,48
Пуйка, без кожа, обработена - 3 унции 0,39
Пиле, светло месо без кожа, обработено - 3 унции 0,51
Картофи, печени с кожата - 1 средно голям 0,70
Спанак - 1 чаена чаша варен 0,44
Лешници, сухи печени - 1 унция 0,18
Зеленчукови сокове - коктейл от 6 унции 0,26


Следва: Дневен прием

1  |   2  |   3  |   4  |   5

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Диди

Случаен посетител | 2015-04-05 08:51:31
Явно сте ползвали материал на англйски и има малко разминаване. Пшенични микроби ( wheat germs) се превежда,като пшеничен зародиш или пшенични кълнове.