Витамин B6

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин B6

2.Облагите на витамин В6

3.Хранителни източници на витамин B6

4.Дневен прием

5.Симптоми на дефицит на витамин В6



Витамин B6


Витамин B6 е бялo кристалнo вещество. Тo е разтворимо във вода и алкохол. Дългo съхранение, консервиране, пържене и консервиране на месо, хранително-вкусови техники, употреба на алкохол и естроген са разрушителни за този витамин.

Витамин B6 е водно-разтворим витамин, който е изолиран за първи път през 1930-те. Има три традиционни форми на витамин B6: пиридоксал (PL), пиридоксин (PN), пиридоксамин (PM).


Следва: Облагите на витамин В6

1  |   2  |   3  |   4  |   5

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Диди

Случаен посетител | 2015-04-05 08:51:31
Явно сте ползвали материал на англйски и има малко разминаване. Пшенични микроби ( wheat germs) се превежда,като пшеничен зародиш или пшенични кълнове.