Витамин B1

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Витамин B1

2.Облагите на витамин В

3.Хранителни източници на витамин B1

4.Дневен приемОблагите на витамин В


Като хранителни добавки, големите дози витамин В1 са били използвани за лечение на редица заболявания. Заедно с други хранителни вещества, витамин В1 може да предотврати развитието на катаракта. Също така, хора с болест на Алцхаймер са се възползвали от допълването на дневната доза от 100 мг на ден на витамин В1 дериват, макар че няма плацебо-контролирани проучвания в подкрепа на това твърдение.

Основни предимства:
Необходим на тялото ви да обработи мазнините, протеините и въглехидратите, В1 също помага при осигуряването на енергията, от която тялото ви се нуждае за да функционира.

Известно е обаче, че дефицита на витамин В1 може да доведе до форма на деменция, която може да бъде свързана с болест на Алцхаймер. Също така, тъй като дефицита на витамин В1 може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, включително и застойна сърдечна недостатъчност, интравенозното лечение с витамин В1 е използвано като мярка за подобряване на сърдечната функция с явен успех.

При едно проучване, хора със застойна сърдечна недостатъчност, на които били дадени 200 мг витамин В1 интравенозно за една седмица показват подобрение на техните ехокардиограми, което предполага че витамин В1 може да бъде полезен за хора със сърдечна болест.

Като хранителна добавка витамин В1 може да се намери като част от В-комплекс или мултивитамин добавка. Дози до 200 мг на ден са били вземани без информация за никакви токсични ефекти, въпреки че количеството съдържащо се в мултивитамин добавки обикновено е много по-ниско (около 20-25 мг).

Тъй като витамин В1 работи съвместно с другите членове на В комплекса, обикновенно се препоръчва мултивитамин добавка, която включва всички витамини от В семейството, освен ако не е определен В1 дефицит за лечение. Тъй като витамин В1 е водоразтворим, тялото изхвърля излишъка, така че има малка опасност от предозиране.


Следва: Хранителни източници на витамин B1

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: