Фолиева киселина

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Информация

2.Защо жените трябва да приемат фолиева киселина?

3.Фолиевата киселина и бременносттаИнформация


Фолиевата киселина на витамин В помага за предотвратяване на вродените дефекти. Ако една жена има достатъчно фолиева киселина в тялото преди и докато тя е бременна, е по-малко вероятно бебето и да има голям вроден дефект на мозъка и гръбначния стълб.

Повечето жени не знаят колко е важна фолиевата киселина е за телата им, както и за здравето на бебето което могат да имат в бъдеще. Те също не знаят, че една жена трябва да приема фолиева киселина всеки ден, като се започне от периода преди тя да е бременна, за да предотврати възможността за вродени дефекти.

Вродените дефекти на мозъка на бебето или на гръбначния стълб се случват през първите няколко седмици от бременността, често преди жената да знае, че тя е бременна. Ето защо е важно за една жена да получава достатъчно фолиева киселина всеки ден, като се започне от периода преди бременността.

Тялото на жената употребява фолиева киселина, за да произвежда нови здрави клетки за нейното бебе. Учените не са сигурни как фолиевата киселина работи за предотвратяване на вродените дефекти, но те знаят, че тя е необходима за произвеждане на клетки, които ще формират мозъка на бебето, гръбначния стълб, органите, кожата и костите.

Всяка жена се нуждае фолиева киселина за здрави нови клетки, които тялото и произвежда всеки ден. . . дори и да не планира да забременее.


Следва: Защо жените трябва да приемат фолиева киселина?

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Genoveva

Случаен посетител | 2009-03-18 08:13:34
v momenta priemam folieva kiselina po4ti mesec kakto mi prepora4a d-r Vasileva mnogo bih iskala da zabremeneq na 18 sam kaza 4e nqmam nikakvi problemi no vse o6te se razvivam i tova e zabavilo da zabremeneq planiram bremennost