Сърдечна недостатъчност

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво е сърдечна недостатъчност?

2.Какво причинява сърдечна недостатъчност?

3.Какви са симптомите на сърдечна недостатъчност?

4.Какви са типовете сърдечна недостатъчност?

5.Как се лекува сърдечната недостатъчност?Какви са симптомите на сърдечна недостатъчност?


Може да нямате някакви симптоми на сърдечна недостатъчност, или симптомите могат да бъдат леки до тежки. Симптомите могат да бъдат постоянни или могат да се появят и отминават. Симптомите на сърдечната недостатъчност са свързани с промените, които настъпват със сърцето и тялото, и може да бъдат от умерена до тежка степен, в зависимост от това колко слабо е сърцето. Симптомите могат да включват:

- Претоварване на белите дробове.
Връщане на течности в белите дробове може да предизвика недостиг на въздух или затруднено дишане в покой или когато лежите в леглото. Бумът на претоварването може да доведе до суха, раздираща кашлица или затруднено дишане.

- Задържане на течности и вода.
По-малкото кръв към бъбреците предизвиква задържане на течности и вода, което води до подути глезени, крака или корем (наречени оток) и повишаване на теглото. Симптомите могат да предизвикат повишена нужда от уриниране през нощта. Подуването на корема и стомаха може да доведе до загуба на апетит или гадене.

- Замайване, отпадналост и слабост.
По-малкото кръв към вашите основните органи и мускули ви кара да се чувствате уморен и слаб. По-малкото кръв към мозъка може да предизвика виене на свят или объркване.

- Бързи или ритъмни нарушения на сърцето.
Сърцето бие и изпомпва кръв достатъчно бързо към тялото. Това може да доведе до бърз и неправилен сърдечен ритъм.

Ако имате сърдечна недостатъчност, може да имате един или всички тези симптоми, или може да нямате нито един от тях. В допълнение, Вашите симптоми не могат да бъдат свързани с това, колко е слабо сърцето ви; може да имате много симптоми, но сърдечната функция може да бъде само леко отслабена. Или може да имате по-тежко увредено сърце, но да нямате симптоми.


Следва: Какви са типовете сърдечна недостатъчност?

1  |   2  |   3  |   4  |   5

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Ваня

Случаен посетител | 2009-05-27 23:34:26
Материала ми поясни какво точно е състоянието ми.Благодаря на авторите.При преглед, пациентите сме напрегнати и не винаги запомняме какво ни се обяснява, затова има нужда от такива материяли, които са написани достъпно и разбираемо за неспециалисти.

К.Михайлова

Случаен посетител | 2009-06-12 19:56:42
Благодаря на хората написали и пишещи по здравни въпроси,защото при сегашното състояние на здравеопазването у нас ,тези коментари са от изключителна полза за обикновените хора в тази абсурдна държава,ако може да се говори за такава.Още веднъж-Благодаря!

mitko

Случаен посетител | 2010-02-27 03:44:32
Целите на лечение на сърдечната недостатъчност sa bez efekt nema lek izob6to

Лили

Случаен посетител | 2010-05-13 13:56:36
Моля, бих искала да знам по време на пристъп на задух какво трябва да се предприеме за облекчаване на състоянието. Блогодаря

nikolai

Случаен посетител | 2010-09-18 11:47:23
pih te li mi dali va6iq telefonen nomer 6toto imam sa6tite problemi s maika mi ako moje da mi pomognete

Таня

Случаен посетител | 2010-09-18 20:40:32
Благодаря на хората написали всичко това.Майка ми е с остра сърдечна недостатъчност и прекарани четири инсулта.Лекарите нищо не ми обясниха в отделението по кардиология и съм потресена.Но няма как , ще трябва да четем такива материали, за да разбираме какво става с нас и близките ни.

ivailo

Случаен посетител | 2011-12-13 23:11:06
mola kajete kak se lekyva 3adyh pri sarde4na nedostat4nos blagodara vi prevaritelno

Стефанов

Случаен посетител | 2012-02-13 22:12:41
БРЕЕЕЙ, Покорно благодаря за пълните насоки в лечението (или стационирането ) на това заболяване. Сега вече оздравявам. Или няма да се спомина внезапно. За нещастие на наследниците си!

selena niko

Случаен посетител | 2012-06-01 15:19:30
prav ste lek neemaa.imash si go i si jiveesh s tova...dokoga ti e pisano...hadejda vsqka tuka ostavete...prosto si jiveite jivota..kolkoto tolkova i kakto mojete...

selena niko

Случаен посетител | 2012-06-01 15:24:03
Kakto vijdam g-n Stefanov e mnogo vedro nastroen.. :))) za neshtastie na naslednicite :)))puka mi che mi dreme za tva tapo sarce i bez tva samo problemi mi sazdava i zdravoslovni i nezdravoslovnii :))ako she spira da spira vse mi e edno :)))))

георги

Случаен посетител | 2012-07-14 11:09:02
подути крака лечение

Теа

Случаен посетител | 2012-08-10 00:24:42
За съжаление в нашата мила родина здравеопазването е под всякаква критика..Моят татко се скъса от ходене по доктори,защото все "го стягаше сърцето"..то не беше слагане на холтер,то не бяха разни жици и апарати..отговорът винаги беше един и същ "нищо ви няма"...Ами горкичкият ми почина преди 5 дни и докторът от Бърза помощ е написал като причина за смъъртта-сърдечна недостатъчност...Как не видяха,как не рзбраха че има увредено сърце за да можем да му помогнем...На никой за нищо не му пука...

дианарадева

Случаен посетител | 2013-04-06 23:40:13
Наистина на тези които пишат тази информация -благодаря!!! Ако не четях тези неща и в моя смъртен акт щеше да пише сърдечна недостатъчност цяла година се мъчих и не можаха нищо да открият и то кардиолози!Но добре че отидох в св.марина че ми смениха клапата.

vasil ivanov

Случаен посетител | 2014-03-11 01:42:02
mnogo blagodarq za podrobnata informaciq naistina blagodarq mnogo