Красота и козметика

Олио за красива и сияйна кожа

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Отнасяйте се грижливо към кожата си. Рецептата е лесна за изпълнение, а в резултат се получава чудесно олио за ароматерапия на кожата на лицето. Продуктът е подходящ както за нормална, така и за суха кожа При суха кожа нанасяйте по-голямо количество от олиото, а при кожа от нормален тип – по-малко. Продуктът може да се използва и като олио за тяло за след душ или вана.

Количество: приблизително 30 грама
Време за приготвяне: 5 минути
Трайност: крайният продукт е траен

Необходими продукти:
•    3 супени лъжици олио от жожоба
•    1 супена лъжица олио от гроздови семки
•    5 капки етерично масло от лавандула
•    3 капки етерично масло от лайка
•    2 капки етерично масло от бергамот
•    1 капка етерично масло от роза

Начин на приготвяне и употреба:
Поставете всички етерични масла в малка бутилка, разклатете я и оставете сместа да престои в продължение на поне 2 дена. Периодично разклащайте бутилката, за да могат различните видове етерични масла да се инкорпорират по-добре.

Смесете олиото от жожоба и гроздови семки в друга, лесна за употреба бутилка и я разклатете внимателно. По възможност изберете бутилка или тубичка с тесен отвор. Добавете сместа от етерични масла към втората смес и разклатете контейнера, за да постигнете равномерно разпределение на съставките. Преди да използвате продукта, почистете старателно кожата на лицето и шията си. Олиото се нанася върху все още леко влажната кожа в тези участъци, които изискват по-специално внимание, а именно носа, устата, очите и челото.

В случай че за приготвянето на продукта използвате свежи етерични масла, неговата трайност е около 6 месеца. Годността му се удължава при правилно съхранение на студено място, далеч от пряка слънчева светлина, за предпочитане в хладилник. Ако усетите неприятна миризма, това е признак че етеричните масла са гранясали, следователно трябва да спрете употребата на продукта и да го изхвърлите.

Още от Красота и козметика