Красота и козметика

Маска за лице с краставица и каолин

Каолинова маска за лице
От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Краставицата има отлично стягащо действие. Тази маска е идеална за почистване и освежаване на кожата на лицето.

Количество: доза за еднократна употреба
Време за приготвяне: не повече от 5 минути
Трайност: продуктът е нетраен затова съхранявайте получената смес в хладилник

Необходими продукти:
•    2 супени лъжици каолин
•    30 грама сок и/ или пулпа от краставица

Начин на приготвяне и употреба:
За да получите 30 грама сок и/ или пулпа от краставица пюрирайте 1/4 от голяма краставица Колкото повече пасирате, толкова по-малко пулпа ще остане и толкова повече сок от краставица ще получите. По желание можете да запазите кората и да пасирате зеленчука заедно с нея. Така ще се сдобиете с по-богат на пулпа сок от краставица. Ако предпочитате по-течна смес, бихте могли да прецедите предварително пасирания зеленчук.

В стъклена купа смесете 30-те грама сок и/ или пулпа от краставица и каолина (глината). Бъркайте до получаване на гладка и еднородна паста. Почистете кожата на лицето и шията си добре и нанесете слой от вече готовата каша. Останете с маската в продължение на 5-10 минути, след това изплакнете с топла вода За финал нанесете тонизиращ и овлажняващ крем или лосион за кожа Насладете се на ефекта от маската!

Наличието на краставица прави продукта нетраен, затова между отделните ползвания е наложително да го съхранявате в хладилник. Използвайте в рамките на не повече от 2-3 дена след неговото приготвяне.

Още от Красота и козметика