Красота и козметика

Маска за лице с дестилат от роза

Маска за лице с дестилат от роза
От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Рецептата се приготвя бързо и лесно, а крайният продукт е изключително добър за кожата на лицето. Дори най-сухата кожа би могла да извлече полза от тази смес от изключително благотворни съставки.

Количество: 2-3 дози за апликация
Време за приготвяне: 5 минути
Трайност: 1-2 седмици при съхранение на продукта в хладилник

Необходими продукти:
•    3 супени лъжици каолин (китайска глина)
•    2 супени лъжици дестилирана вода
•    1 супена лъжица дестилат от роза
•    1/2 чаена лъжичка растителен глицерин
•    3 капки етерично масло от лавандула
•    2 капки етерично масло от здравец

Начин на приготвяне и употреба:
В дълбок съд смесете дестилираната вода дестилата от розов цвят и растителния глицерин. Бъркайте до пълно разтваряне на глицерина във водата. Добавете глината и разбъркайте. В случай че искате да направите сместа по-гладка или пък приготвяте по-голямо количество от нея, бихте могли да използвате електрически миксер. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Ако кашата е прекалено гъста можете да добавите още малко дестилат от роза или дестилирана вода Ако пък сместа е прекалено течна, сгъстете я с допълнително количество глина.

С помощта на козметична шпатула нанесете сместа върху предварително добре почистената кожа на лицето и шията. Останете с маската в продължение на около 10 минути. Докато засъхва, глината изсмуква всички нечистотии от повърхността на лицето. Изплакнете добре с топла вода. Бихте могли да отстраните втвърдената глина и с помощта на напоена с топла вода хавлиена кърпа. Поставете кърпата върху лицето си и изчакайте глината да се размекне след което изплакнете с вода. За финал нанесете тънък слой тоник или овлажняващ лосион за лице.

Предложената маска може да се използва 1-2 пъти седмично, според състоянието на кожата, а междувременно трябва да се съхранява в хладилник. Дори при правилно съхранение, сместа е годна за употреба в рамките на само 1-2 седмици след нейното приготвяне.

Още от Красота и козметика