Красота и козметика

Съвети за разкрасяване на веждите

От

Публикувана:
Последна редакция: 16/07/2018
Веждите придават характер на лицето. Добре поддържаните вежди подчертават естествената красота на жената.

Препоръчително е да скубите веждите си непосредствено преди лягане. Така зачервяването в основата на отскубнатите косъмчета се разсейва до сутринта. Когато оформяте веждите, правете това, съобразявайки се с овала на лицето и формата на лицевите характеристики.

Използвайте пинсета с извит резец. С нейна помощ косъмчетата могат да бъдат отстранени много по-лесно. Първоначално срешете веждите си в една посока, след това в друга. Така ще се отървете и от хлабавите косъмчета, които са готови да паднат от само себе си.

Не е препоръчително да отскубвате косъмчетата по челото над веждите. Никога не отстранявайте и косъмчетата непосредствено над клепачите.

Отскубвайте косъмчетата едно по едно, захващайки всяко от тях в близост до неговия корен. Скубете косъмчетата по посока на техния растеж.

Не прекалявайте със скубането. За да подчертаете веждите си изберете сенки близки до естествения цвят на косата ви.

Когато използвате молив за вежди, нанасяйте цвета в малки количества, с леки движения на ръката. Започвайте от вътрешната част в посока навън към слепоочията.

Разнесете цвета с помощта на малка козметична четчица. За да усмирите стърчащите косъмчета бихте могли да използвате малко количество гел за коса. След това подредете косъмчетата с помощта на гребенче за вежди.

Още от Красота и козметика