Красота и козметика

Шест стъпки за перфектни вежди

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Веждите са основен компонент от цялостната визия на лицето и като такъв е важно да им обърнем внимание. Чрез тях можем да контролираме израза на лицето си и какво впечатление искаме да направим.

Обикновено веждите прилягат на повечето лица и се нуждаят от незначителни, но необходими корекции. Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид при поддръжката на Вашите вежди:

1. Разресвайте веждите нагоре. Внимателно отрежете всеки излишък над горната част на природните арки. Бъдете внимателни да не отнемете твърде много в краищата или ще имате "плешиви" места във веждите.

2. Погледнете внимателно формата. Вашата вежда трябва да започне от своя канал, по външния край на ириса ви и да приключи в края на външния ъгъл на окото ви. Много жени правят грешка като отнемат прекалено много от външната страна. Това скланя веждите нагоре и прави лицето да изглежда винаги ядосано.

3. Подгответе кожата си: накиснете малко памук в астрингент и почистете областта на веждите.

4. Нанесете молив в съответствие с външния край на ириса и внимавайте, когато сте в областта на естествения пик на арката. От нея до външния ъгъл на окото, вашите вежди трябва да попадат в права линия или да са леко огънати, в зависимост от вида, който се опитвате да постигнете.

5. Дръжте пинцетите на ъгъл от 45 градуса и отстранете косъмчетата под линията на веждите. Издърпайте по посока на растежа на косъма, иначе може да нарушите средната част на косъма. Следвайте природната форма на вашата вежда, а не тенденциите. Много е трудно да оставите веждите си да растат обратно в естествената им форма, след като сте ги изтръгнали до смърт опитвайки се да постигнете по-специална визия.

6. Попълнете редките райони с прясно подострен молив за вежди - ако може да е перфектно подострен; използвайте леки, бързи удари за нанасянето. Пудрата за вежди ще даде на тънките вежди цялостната дефиниция, и чудесен по-естествен поглед. Ако сте начинаещ, то тонирания гел за вежди е съвсем прост начин да постигнете желания ефект. Ако сте поставили малко повече гел, отстранете го внимателно.

Още от Красота и козметика