Болка в свода на крака

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Обща информация

2.Причини, симптоми и лечениеОбща информация


Терминът се отнася до болка от възпаление и / или чувство на парене в областта на свода на крака.

Плантарната лента е широка лента от фиброзна тъкан, разположена по долната повърхност на крака, която се разпростира от петата до пръстите. Плантарната лента може да боли поради възпаление на от плоски крака, който причиняват болка в свода.

Плантарната фасция формира свода като минава от петата до пръстите на крака. Сухожилието на плантарната фасция се намира в долната част на крака. То е прикрепено към свода и се разпростира по цялата му дължина.

Тази болка се нарича още напрежение на свода.


Следва: Причини, симптоми и лечение

1  |   2

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

ЗОЯ ИЛИЕВА

Случаен посетител | 2017-08-09 08:57:18
за болката на свода на ходилото казвате че е поради плоски стъпала или ходене на високи токчета ами........когато става въпрос за мъж и не ходи на токчета и няма плоски стъпала просто изпитва болка само в обаста на свода на ходилото наскоро започна и парене в същата област................ с какво мога да лекувам проблема

К.Стоянова

Случаен посетител | 2018-01-06 11:20:50
Нямам никое от предпоставките за болки в свода, но имам парене и слаба болка в средата на свода както през деня, така и през нощта. От много години нося само ниски обувки/дом. чехли без ток, нямам наднормено тегло, не спортувам и дори не стоя продължително, извършвам лека домакинска дейност и като че ли че нямам никоя от причините за болки в свода. Забелязвам капиляри в областта на свода, които преди не съм имала. Към какъв специалист да се отнеса : ортопед, съдов хирург или ?