Често срещани алергии

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Лактозна нетърпимост

2.Алергия към фъстъците

3.Респираторни проблеми при алергия към морските продукти

4.Реакция към медикаментите съдържащи антихистамин

5.Алергия към орехите

6.Алергия към соята



Лактозна нетърпимост


Млечният протеин или лактозата (млечната захар) е един от най-честите причинители на алергични реакции към кравето, козето дори овчето мляко.
За да може да се усвои от човешкото тяло, лактозата трябва да бъде разградена от ензим наречен лактаза. Проблемът е, че някои хора не генерират адекватно количество лактаза за изпълнението на тази функция. Тъй като храносмилателната система на тези хора не може да разгради суровата лактоза, поради недостиг на лактаза, тя реагира бурно и предизвиква болки в стомаха, подуване на корема, повръщане и диария.

За по-голяма част от хората млечната алергия означава реакция към млечните протеини, например казеин, който е изключително труден за усвояване. В случай че храносмилателната система не функционира правилно, наполовина усвоените протеини могат да преминат през стомашната стена и да предизвикат нежелана реакция от страна на имунната система, която да доведе до проявата на конкретни симптоми.


Следва: Алергия към фъстъците

1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

ebru

Случаен посетител | 2011-03-03 23:47:33
pipki po dupeto kakvo da napravya