Алергия. Обща информация

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво е алергията?

2.Какво причинява алергиите?

3.Най-често срещаните алергични реакции

4.Къде се срещат алергените?

5.Общ поглед върху алергиитеКъде се срещат алергените?


Навсякъде...
Алергените са особен тип антигени, които предизвикват алергични реакции. Симптомите и заболяванията свързани с тях зависят основно от начина, по който те навлизат в организма, както и от степента на излагане на тяхното влияние и въздействие. Химичната структура на алергените въздейства на тази част от тялото, с която те осъществяват контакт. Например, полените, които се разпространяват по въздуха почти не въздействат на кожата. Те лесно могат да бъдат вдишани през носа и устата и по този начин да предизвикат назално и белодробно дразнение. Когато алергените проникнат в организма през устата или бъдат инжектирани, те могат да достигнат и до други части на тялото и да провокират симптоми, далеч от точката на влизане. Например, алергените в храната, която принципно се приема през устата могат да предизвикат алергична реакция по кожата. Състоянието е известно като обрив или уртикария.


Следва: Общ поглед върху алергиите

1  |   2  |   3  |   4  |   5

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Ангел

Случаен посетител | 2008-07-13 20:08:23
Аз имам някаква гадна алергия към полени, лятото направо ми се стъжнява живота. Някои хора казват, че алергията се надживявала, ама не мен не ми минава вече доста години. Има ли начин да се преборя с нея веднъж за винаги? Благодаря предварително.

bobi

Случаен посетител | 2009-05-18 10:22:51
Здравейте, -Имам от доста време този проблем,-сутрин имам хрема и кихам много,ама наистина много и силно кихам,-запушва ми се носа.Още щом се събудя и почвам да кихам. За около 2-3 часа имам силна хрема,много съм чувствителен към студ и течения.После разминава и през деня съм добре,-и отново на сутринта пак. Използвам Муконазал, пия и Ериус понякога, -тои помага но не много. Какво е това-хронична хрема,алергия-към студ ли-към нещо друго ли,незнам ? Но е много неприятно,-получава се щом се събудя сутрин-веднага. Моля, дайте съвет как да се лекувам,-какво да направя? От какво е това - има ли някои идея? Благодаря предварително за това, че ще ми отделите време да ми отговорите :!: e-mail : abracadabra@rock.com може да ми отговорите на и-мейла написан по-горе. Thank's

emiliq

Случаен посетител | 2010-01-12 20:17:22
razkazano e mnogo podrobno,vseki moje da razbere.Sega nqmam nikakvi vaprosi za alergiqta,smqtam 4e gi razbrah.MERSI

Бонислав

Случаен посетител | 2011-09-28 19:33:24
Ваксините причиняват алергиите!